perjantai 30. heinäkuuta 2010

Makeaa nannaa

Alkaa olla kesäisen reseptin aika. Reseptejä ei ole ollutkaan tässä blogissa pitkään aikaan. Tätä aikuisten makeaa herkkua vien huomenissa tuliaisiksi kaverini luo Saloon:

Rapaperiliköörimaljat

Vaniljavaahto
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora Vanillaa
2 dl tomusokeria1 tl ruusuvettä

Liköörikiille
2 dl tuoremehua (omani oli Pirkan monivitamiinimehua, appelsiini-hedelmämehut käynevät hyvin)1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl De Kuyperin Sour Rhubarb -likööriä

Vaahdota vaniljavaahto ja sekoita hyvin tuorejuuston kanssa. Lisää tomusokeri varovasti seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä lopuksi hitunen ruusuvettä. Aseta seos tarjoilumaljaan/ tarjoilumaljoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia.

Tee liköörikiille. Kiehauta tuoremehu ja sokeri kattilassa. Lisää perunajauhot seokseen. Lopuksi lisää vielä raperperilikööri. Anna jäähtyä ja lisää jäähtyneenä vaniljavaahdon päälle. Laita maljat hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Tänään on muutenkin hyvä päivä. Turun Eurokankaassa on muuttoalennusmyynti. Liike aloittaa muuton huomenna. Viimeisiä kangaslöytöjä siis viedään.

Ostin kankaita, vaikka köyhän budjetti ei periaatteessa antaisikaan myöten. Mutta kun siellä oli kaikkea kivaa 70 %:n alennuksella...

Vaalean ruskeasta pellava-puuvillasekoitteesta pitäisi muotoutua uusi rintaliivit korvaava aluspuku sitten joskus. Vanha ns. Bathahouse Babe kun alkoi nitisemään liitoksistaan parisen vuotta sitten.

Kirjavasta puuvillasta tulee sen sijaan uusi pöytäliina. Kangas sopi niin hyvin tupakeittiöni väreihin, että se oli pakko ostaa!

Ostin myös uuden kalenterin. Tervetuloa syksy ja energisyys!

Ei kommentteja: